Σύντομες Ματιές στον Κινηματογράφο, στα Βιβλία και στην Επικαιρότητα!

 • 05.06.11
   
  Δεν Πουλάμε – Όλοι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα και στις πλατείες

  ShareThis

   
   

  Από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός ως την Ομόνοια και από την Βουλή των Ελλήνων ως το Μοναστηράκι. Κι όμως κάποιοι μιλούν ακόμη απλά για χιλιάδες, όταν σχεδόν ένα εκατομμύριο Έλληνες κατέκλυσαν την Πλατεία Συντάγματος, την Ακαδημίας, την Ερμού, την Μητροπόλεως και όλους τους παράπλευρους δρόμους. Και θεωρώ ότι το πλήθος ήταν πολύ παραπάνω απ’ τις χιλιάδες που καταμετρούν οι δημοσιογράφοι, επειδή οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα δεν είναι μια στατική συγκέντρωση στο Σύνταγμα ατόμων που παρακολουθούν μια πολιτική ομιλία.

  Οι Αγανακτισμένοι είναι μια ζωντανή λαοθάλασσα, ένας ανθρώπινος ποταμός στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας. Μαζευόμαστε στην πλατεία νωρίτερα από την «επίσημη» ώρα, επειδή είναι Κυριακή ρε αδελφέ και μπορούμε και το θέλουμε. Περνάμε μπροστά από την Βουλή, σταματάμε για να αποδοκιμάσουμε τους – για πόσο άραγε ακόμη μη ακούοντες – Βουλευτές, και φυσικά να εκφράσουμε την βούλησή μας ενάντια στο Μνημόνιο. Κατόπιν συνεχίζουμε στην Ερμού και σε άλλους δρόμους, για να επανέλθουμε στην Πλατεία Συντάγματος αργότερα.

  Δεν μπορείς να τον μετρήσεις αυτόν τον κόσμο. Από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ σήμερα, άλλοι έκατσαν στην Πλατεία Συντάγματος δύο ώρες, κι άλλοι θα κοιμηθούν έξω από την Βουλή. Ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα έκλεισε από νωρίς λόγω του αδιαχώρητου που επικρατούσε. Οι ώρες περνούσαν και συνέχιζε να έρχεται κι άλλος κόσμος, με το Μετρό ή τον Ηλεκτρικό από το Μοναστηράκι, με λεωφορεία, ακόμη και με τα πόδια. Και το πιο όμορφο απ’ όλα είναι ότι όλο και κάποιον φίλο ή συγγενή θα συναντήσεις.

  Καλά θα κάνουν οι Βουλευτές να θυμηθούν ότι υπάρχουν για να εκφράζουν την βούληση των Ελλήνων. Είναι δυνατόν να την άκουσε ο Μεταξάς, που ήταν και δικτάτορας και φιλογερμανός, αλλά άκουσε την «Φωνή Λαού, Οργή Θεού» και είπε ΟΧΙ στα σχέδια και στις απειλές Γερμανών και Ιταλών, και να μην μπορούν να ακούσουν την θέληση του Λαού σήμερα οι δημοκρατικά εκλεγμένοι Βουλευτές; Ο λαός που σας ψήφισε είναι η δύναμή σας και ο μόνος που θα σας κρίνει. Ακόμα και τα μικρά παιδιά καταλαβαίνουν ότι αν παίρνεις δανεικά για να ξεχρεώσεις τα δανεισμένα από παλιά, και ταυτόχρονα ξεπουλάς την περιουσία σου αντί πινακίου φακής, δεν πρόκειται να ξεχρεώσεις ποτέ. Κι εσείς κοτζάμ άντρες θα κάνετε τους θιγμένους από τις αποδοκιμασίες;

  Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ». Δεν πουλάμε, πάει και τελείωσε. Δεν είναι τυχαίο ότι το αυτοκολλητάκι «Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές σήμερα. Έξι λέξεις, όλο το νόημα…

  Α.Α.

   

  Κατηγορία: Επικαιρότητα

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!