Σύντομες Ματιές στον Κινηματογράφο, στα Βιβλία και στην Επικαιρότητα!

 • 24.09.11
   
  Έχουμε πόλεμο!

  ShareThis

   
   

  Ο Θύμιος Καλαμούκης σχολιάζει στην Ελληνοφρένεια την πολιτική και οικονομική κρίση που μας απασχολεί όλους, με αφορμή τη δήλωση του Υπουργού Οικονομίας. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω αποσπάσματα, και μπείτε στην Ελληνοφρένεια για ακόμη περισσότερα!

  «Έχουμε πόλεμο», λέει και ξαναλέει ο σοσιαλιστής αντιπρόεδρος Β. Βενιζέλος Όντως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου και δέχεται επίθεση. Μόνο που ο Βενιζέλος και η παρέα του, είναι οι εχθροί. Για την ακρίβεια, είναι ΚΑΙ αυτοί εχθροί.

  Επί ενάμιση χρόνο, οι δωσίλογη κυβέρνηση ανακοινώνει πακέτα εξαντλητικών μέτρων. Με σαφή στόχο, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, τίμιους πολίτες που δηλώνουν στην εφορία, τα πάντα και πληρώνουν πάντα. Αυτός είναι ο πόλεμος. Συνεχής, άγριος, με μεγάλο αριθμό θυμάτων, που καθημερινά αυξάνεται.

  … βασικός εχθρός των ελλήνων είναι η νεοφιλελεύθερη αντίληψη που κυριαρχεί… Μια αντίληψη που εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο σχεδόν σε όλους τους λαούς, με παρόμοια αποτελέσματα. (κατεδάφιση αυτονόητων δικαιωμάτων, ιδεολογική τρομοκράτηση του κόσμου και ενίσχυση των κερδών των ισχυρών).

  Μας νοιάζει ο ίδιος ο εχθρός, η στρατηγική του, τα όπλα του και οι μπλόφες του. Και μας νοιάζει, αν θέλουμε να νικήσουμε, και κυρίως αν θέλουμε να πολεμήσουμε. Γιατί αν δεν θέλουμε κάτι από τα δύο, τι σημασία, έχουν όλα αυτά; Προφανώς οι σκέψεις αυτές απευθύνονται, κυρίως, σε όλους αυτούς που είναι αγανακτισμένοι, εξεγερμένοι, ορεξάτοι να κάνουν σαματά.

  Αν δεν υπάρχει αυτή η προϋπόθεση, τότε σκύβουμε το κεφάλι (κι άλλο) και συνεχίζουμε το μπουσούλισμα, ως γνήσια αναξιοπρεπείς γυμνοσάλιαγκες, κρατώντας το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, ως φλάμπουρο, της υποταγής μας και εξαντλώντας την οργή μας στο like του facebook.

  Ο πόλεμος έχει κηρυχτεί. Ο εχθρός είναι παντού, από τις Βρυξέλλες, μέχρι το παράθυρο των 8. Τα όπλα είναι ποικίλα, ύπουλα και ισχυρά, από εκβιασμούς για την εκάστοτε δόση, μέχρι απειλές για συντάξεις και μισθούς. Τι λείπει για να αποκτήσει ενδιαφέρον η ιστορία μας; Ο νικηφόρος στρατός. Και αυτός δεν είναι άλλος, από τον κόσμο, τον Έλληνα και την Ελληνίδα, τον μετανάστη, τον έντιμο φορολογούμενο, τον φοβισμένο συνάδελφο, τον συμβιβασμένο γείτονα, τον σημερινό και αυριανό άνεργο, τον μαθητή, τον φοιτητή, τον συνταξιούχο.

  Ο κάθε σκεπτόμενος, άνθρωπος με εξεγερμένη συνείδηση και αποφασισμένο βήμα.
  Με τσαμπουκαλεμένο μυαλό.

  Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στην Ελληνοφρένεια κάντε κλικ εδώ.

   

  Κατηγορία: Επικαιρότητα

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!