Σύντομες Ματιές στον Κινηματογράφο, στα Βιβλία και στην Επικαιρότητα!

 • 11.02.10
   
  Πόσο ασφαλή είναι τα καλλυντικά σας;

  ShareThis

   
   

  Όλοι μας πλέον χρησιμοποιούμε καλλυντικά ενάντια στις ρυτίδες, την ξηρότητα και, γενικά, τη γήρανση του δέρματος. Ακόμα και οι άντρες, αν και σε μικρότερο βαθμό. Κατά πόσο όμως είναι αυτά τα καλλυντικά ασφαλή; Γνωρίζετε ότι πολλές από τις κρέμες που υποστηρίζουν ότι καθυστερούν τη γήρανση του δέρματος κάνουν ακριβώς το αντίθετο; Ναι, στην πραγματικότητα επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Πώς το καταφέρνουν; Περιέχουν συστατικά που προκαλούν ακόμα και θάνατο των κυττάρων του δέρματος. Αρώματα, χρωστικές ουσίες, συντηρητικά, ακόμα και βότανα που ενώ ακούγονται όμορφα, ας πούμε λεβάντα ή μέντα, έχουν καταστρεπτικά αποτελέσματα για το δέρμα.

  Τι πρέπει λοιπόν να ψάχνουμε όταν αγοράζουμε κρέμες κατά των ρυτίδων;

  Ας αρχίσουμε με το τι πρέπει να περιέχουν:
  α. ρετινόλη ή βιταμίνη Α
  β. βιταμίνη C
  γ. (AHA) Αλφα-υδροξυοξέα

  Γιατί αυτά; Γιατί είναι οι μόνες ουσίες που αποδεδειγμένα καθυστερούν τη γήρανση του δέρματος και, ειδικά στην περίπτωση της ρετινόλης, μπορούν και να απαλύνουν την εικόνα υπαρχόντων προβλημάτων, όπως μικρές ρυτίδες, κηλίδες από ηλιοθεραπεία κλπ.

  Τι πρέπει να αποφεύγουμε:
  Όπως είπαμε, όλα τα αρώματα, συνθετικά και φυσικά, κάθε χρωστική ουσία και χρώμα και, γενικά, όσο λιγότερες χημικές ουσίες τόσο το καλύτερο. Ίσως δεν το συνειδητοποιούμε πάντα, αλλά το δέρμα μας έχει πόρους που απορροφούν τις ουσίες και τις μεταφέρουν στα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στο δέρμα όπως ερεθισμούς, φλεγμονές, αλλεργίες, καταστροφή του κολλαγόνου και ακόμα και θάνατο των κυττάρων.

  Μπορείτε να βρείτε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ασφάλεια ή μη όλων των καλλυντικών στον ιστότοπο:

  http://www.cosmeticsdatabase.com/index.php

  Πληκτρολογήστε στο κουτί αναζήτησης το όνομα ή τη μάρκα του προϊόντος που σας ενδιαφέρει και θα δείτε έναν αριθμό από το 0 έως το 10, όπου 0 σημαίνει τελείως ακίνδυνο και 10 εξαιρετικά επικίνδυνο, όχι μόνο για το δέρμα αλλά και για την ίδια μας την υγεία. Τα προϊόντα που παίρνουν από 7 έως 10 συνήθως περιέχουν καρκινογόνες ουσίες μεταξύ άλλων. Δε βλάπτει να ξέρουμε τι μας γίνεται.

  Ένα είναι σίγουρο: δεν υπάρχει καμιά μαγική κρέμα που θα μας κάνει να δείχνουμε 20 χρόνια νεώτεροι. Η υγεία του δέρματος ξεκινά εκ των έσω. Καλή διατροφή, πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, άσκηση, αποφυγή ζάχαρης, αλκοόλ και καπνίσματος, και, κυρίως, περιορισμένη έκθεση στον ήλιο είναι τα κλειδιά για υγιές και νεανικό δέρμα.

  Στέλλα Σαμιώτου Φιτσάιμονς

  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΜΠΙΣΤΡΟ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ

  Το Λογοτεχνικό Μπιστρό της Στέλλας, είναι ένα Ηλεκτρονικό Λογοτεχνικό Περιοδικό που θα εκδίδει ένα καινούριο τεύχος κάθε δύο με τρεις μήνες, αλλά θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με νέα, γκάλοπ, θέματα συζήτησης, διαγωνισμούς, συνταγές και πολλά, πολλά άλλα.

  Ρίξτε του μια, ή καλλίτερα περισσότερες ματιές, κάνοντας κλικ εδώ!

   

  Κατηγορία: Αγορά

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Μυστικά, Ιδέες και Λύσεις

Wallpapers με θέματα από την Ελλάδα