Σύντομες Ματιές στον Κινηματογράφο, στα Βιβλία και στην Επικαιρότητα!

 • 07.06.11
   
  Ποιος φοβάται τον Μίκη Θεοδωράκη;

  ShareThis

   
   

  Ποιος φοβάται τον Μίκη Θεοδωράκη και τι φόβισε τον Πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο;

  Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν προσκεκλημένος και είχε δηλώσει ότι θα συμμετείχε το απόγευμα της Πέμπτης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση αυτή ήταν προσκεκλημένος και ο Γιάννης Μυλόπουλος, Πρύτανης του ΑΠΘ. Το πρωί της Τρίτης, δημοσιοποιήθηκαν λεπτομέρειες για την αυτή την εκδήλωση διαμαρτυρίας και άρχισαν τα όργανα.

  Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία Αριστοτέλους!!! Η Πλατεία Αριστοτέλους λέει δίνεται μόνο για «εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα ή εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά»! Έλαβε όμως πληρωμένη απάντηση από τον Κώστα Ζουράρι (αξίζει να την ακούσετε στη ζούγκλα).

  Στη συνέχεια ο Πρύτανης του ΑΠΘ με δήλωσή του στον τοίχο του στο facebook, αντίγραφο της οποίας εκδόθηκε κι ως Δελτίο Τύπου της Πρυτανείας, απέσυρε τη συμμετοχή του απ’ την εκδήλωση λέγοντας «βρέθηκα προ τετελεσμένων γεγονότων τόσο ως προς τη μορφή, όσο και ως προς το περιεχόμενο της εκδήλωσης της Πέμπτης 9.6.2011 στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη».

  Διαμαρτυρία στην ΘεσσαλονίκηΑπ’ την μεριά του ο Μίκης Θεοδωράκης, που τόσα έχει τραβήξει στη ζωή του, δεν φάνηκε να πτοείται καθόλου, θυμήθηκε και τις απαγορεύσεις που του έκαναν σε άλλες εποχές και δήλωσε ότι «στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα «καταλάβω» μόνος μου τον δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας.» (μπορείτε να διαβάσετε όλη την δήλωση κάνοντας κλικ εδώ)

  Τόσο ο Πρύτανης του ΑΠΘ όσο και οι υπόλοιποι δεν μπορεί να μην έχουν υπόψη τη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, όπου ο Μίκης Θεοδωράκης και οι Αγανακτισμένοι όχι απλά έδωσαν ένα δυναμικό παρών, αλλά δήλωσαν στεντόρεια την αντίθεσή τους στην πολιτική του Μνημονίου. Μια πολιτική που μας έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού, και φωνάζουμε αγανακτισμένοι για να σταματήσουν αυτοί που μας σπρώχνουν. Δεν θέλουμε να πέσουμε. Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε.

  Προσωπικά πιστεύω ότι ο Γιάννης Μυλόπουλος προλαβαίνει να αλλάξει γνώμη. Η αρχική σας απόφαση κύριε Πρύτανη ήταν η σωστή, κι ας σας λένε μπράβο οι φίλοι του Facebook. Κοιμόμαστε Ελεύθεροι Έλληνες και δε ξέρουμε αν όταν ξυπνήσουμε η Χώρα μας θα είναι δική μας ή αν θα την έχουν «αγοράσει» οι δανειστές. Η δανειακή σύμβαση είναι η θηλιά στο λαιμό και το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας είναι η πέτρα που είναι δεμένη στην άλλη άκρη του σχοινιού. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πνιγούμε. Εκτός αν ΟΥΡΛΙΑΞΟΥΜΕ. Δεν υπάρχουν πια άλλα περιθώρια. Ό,τι κι αν σας φόβισε κύριε Πρύτανη, θυμηθείτε τι σας έκανε αρχικά να δεχτείτε. Κι εκτός από τη μεγάλη δύναμη που έχει η θέση σας, θα έχετε κι όλους τους Έλληνες μαζί σας. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια ούτε να κρυφθεί ένας άνθρωπος του πνεύματος πίσω απ’ το δάχτυλό του, ούτε να νίψει τα χείρας του σαν Πόντιος Πιλάτος. Αυτές οι πολυτέλειες ανήκουν σε άλλες εποχές.

  Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ανάψει μια σπίθα πριν λίγο καιρό. Ενώ θα μπορούσε να καθήσει να ξεκουραστεί, τα αψήφισε όλα αγέρωχος και δυνατός σαν Έλληνας. Το «χαστούκι» απ’ τους Ισπανούς – «κάντε ησυχία μην ξυπνήσουν οι Έλληνες», άναψε κι αυτό μια σπίθα. Η φωτιά όμως έκαιγε πάντα στην καρδιά μας. Δεν έχουμε άλλη υπομονή. Η πολιτική του Μνημονίου είναι πολιτική ηθικής και φυσικής μας εξόντωσης. Και πρέπει να σταματήσει.

  Αναρωτιέμαι ποιους τρόμαξε ο Θεοδωράκης, που έχει μεγάλο μερίδιο στη συγκέντρωση στα Προπύλαια την περασμένη βδομάδα. Αλλά η σωστή ερώτηση είναι ποιος είδε τον Λαό και δεν τον φοβήθηκε; Τώρα είναι ο καιρός να μιλήσει ο Λαός και να βροντοφωνάξει ΟΧΙ. Όχι στο Μνημόνιο, όχι στην καταστροφή της Παιδείας, όχι στο μηδενισμό του Συστήματος Υγείας, όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, όχι στον ευτελισμό της Ζωής μας.

  Η Ελλάδα ανήκει στα παιδιά μας.

  Α.Α.

   

  Κατηγορία: Επικαιρότητα

  1 Comment

One Response to “Ποιος φοβάται τον Μίκη Θεοδωράκη;”

 1. Κοσμας Παυλοπουλος

  …Ο Μικης ειναι λιονταρι.ΤΑ μικρα και σιχαμερα ζωα φοβουνται το λιονταρι…. Ομως (¨Τιμη τοισι χρηστοις,οστις ευ λογιζεται) ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΜΙΚΗ θΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ .

Αφήστε ένα σχόλιο!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Μυστικά, Ιδέες και Λύσεις

Wallpapers με θέματα από την Ελλάδα