Σύντομες Ματιές στον Κινηματογράφο, στα Βιβλία και στην Επικαιρότητα!

 • 28.01.15
   
  Καλό βόλι!

  ShareThis

   
   

  Καλό βόλι!

  Καθαρότατον ήλιον προμηνούσε της αυγής το δροσάτο το αγέρι… Καλό βόλι! Λιακάδα φοβερή εδώ στα εξοχάς, μακριά διακρίνω μια λωρίδα θάλασσας αγριεμένης και λαμπερής (τα συνδυάζει πότε-πότε αυτή η ξεμυαλίστρα).

  Παρόλα αυτά εμείς θα κρατήσουμε τα λογικά μας στη θέση τους και θα αποφασίσουμε ζυγίζοντας τα πάντα. Τα ψέματα που ακούσαμε, τις απογοητεύσεις που πήραμε, τις μεγαλοστομίες που ακούμε τώρα, την ασχετοσύνη που δεν κρύβεται, τον κίνδυνο που έρχεται, τις κοροϊδίες που λουστήκαμε, Όλα! Όλα θα περάσουν από την κασίδα μας. Ζυγίστε τα όλα. Μετά την απομάκρυνση εκ του παραβάν, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Η ψήφος είναι και κάπως σαν την πορδή. Αν φύγει, αν πέσει στο κουτί, μετά τέρμα. Τίποτε δεν ανακαλείται.

  Γι’ αυτό θα λουστώ, θα σημαιοστολιστώ και θα ξαμολυθώ να ψηφίσω λιγάκι βιαστικά πριν αλλάξω γνώμη. Εποπτευόμενος. Κατόπιν θα πιώ κανένα ούζο και… νάνι. Ο μεσημεριανός υπνάκος στην αγνή ελληνική ύπαιθρο θεωρείτε αναγκαίος. Η νύχτα θα έχει ενδιαφέρον. Παλιότερα τα παρακολουθούσα όλα αυτά τα των εκλογικών αποτελεσμάτων με φοβερή αγωνία, πα πα πα! Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Τα τελευταία χρόνια σε κάθε εκλογές έχω την αίσθηση ότι μια παρέα φεύγει, μια άλλη παρέα έρχεται.

  Μα τι είναι αυτά που λέω Θεέ μου Θεέ μου, έξω έχει λιακάδα. Απολαύστε την. Ρίξτε στην κάλπη ό,τι σκατά είναι να ρίξετε, έτσι κι αλλιώς ελπίδα δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Άμα έχεις απογοητευτεί δυο-τρεις και πέντε, γιατί να ελπίσεις ξανά ότι θα αλλάξουν όλα με το μαγικό ραβδάκι; Με τα χρόνια, με τις προσπάθειες και με τις στερήσεις όλων μας θα αλλάξουν τα πράγματα. Θέλει κόπο το ραπάνι, κάθε τόπος δεν το κάνει… Και σεις οι νικητές, τα είπαμε. Ψυχραιμία. Μην ξαμολυθείτε σε πανηγυρισμούς. Μετ’ ολίγον που θα λουστείτε την απογοητευσούλα, θα είναι αργά για δάκρυα. Φεύγω να πάρω βιταμίνη Ντε.

  του Δημήτρη Χίλιου

  Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του «Με το σφύριγμα του τραίνου» και «Χάρτινα φιλιά«.

   

  Κατηγορία: Facebook, Επικαιρότητα
  Tags:

  No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Μυστικά, Ιδέες και Λύσεις

Wallpapers με θέματα από την Ελλάδα